Wat een baaldag!

Gepubliceerd op 17 november 2016 om 13:33

Afgelopen week had ik zo’n dag dat ik opstond en gewoon het gevoel had van ‘ik heb totaal er nu al geen zin meer in’. Heel soms heb ik wel van dit soort dagen. Misschien dat jij dit ook wel bij jezelf herkend?

Maar wanneer je zo’n dag hebt dan sta je voor de keuze om je toe te geven aan deze gedachten en gevoel of je kiest ervoor om de dag te nemen zoals hij is (met misschien ook zijn goede kanten). Ik ging dus even bij mijzelf stilstaan, waarom voel ik mij op dit moment zo? Had ik gisteren een slechte dag? Of staat er iets vervelends in de agenda? Dit was allemaal niet het geval. Het zou eerder een heel goede dag worden, maar wat weerhoud mij dan om mij positief te voelen? De één zal zeggen dat dit iets psychisch is, de ander zal zeggen dat dit het werk van de duivel is. Ik laat het maar in het midden.

Ik deed dus maar mijn best om de dag te starten en deze te nemen zoals hij is. Ik begon de dag met een lekker ontbijtje, met mooie muziek. Ik besloot het beste van de dag te maken en uit te zien naar alle goede dingen die God voor mij had klaarliggen. Ik probeerde dus mijn dag te nemen met een positieve houding. Na een uurtje wist ik al niks meer van die slechte start.
In de ochtend had ik al gelijk een leuk gesprek met mijn vader die ik heb opgebeld, die mij vroeg om weer eens gezellig langs te komen. Daarna ging ik naar school en had een fijne les, waar ik veel van had geleerd. In de middag ben ik met medestudenten gaan studeren en we kregen ons werk af en konden dit inleveren. In de avond ben ik naar een vriend gegaan en hebben we samen gezellig een film gekeken, met een chips en cola erbij - relax! - ;-).
Tjah wat zal ik zeggen: achteraf bleek het toch een super leuke dag te zijn!

Voel jij je ook weleens in de ochtend zo, geen zin in werk, school of wat dan ook? Of komen anderen naar je toe met: “(naam), ik heb geen zin….”. Sta er dan bij stil dat misschien wel een heel leuke en geweldige dag kan gaan worden. Maar dit kan vaak te maken hebben met de keuzes die je maakt en je niet aan deze gevoelens en gedachten toegeeft. Je kunt je op dit soort momenten richten op positieve gedachten en gevoelens, daar zijn hele boeken over geschreven. Maar uit eigen ervaring heb ik de ervaring dat het mezelf richten op God voor mij persoonlijk het beste werkt. Ik geef mij niet gewonnen aan de negativiteit en dank God voor alles wat Hij mij iedere dag geeft.

 

Groet,

Kasper <><

Reactie plaatsen

Reacties

Jimmy
7 jaar geleden

Top!