Doel

De stichting heeft ten doel: Het (doen) aanbieden van begeleiding aan tieners, jongeren en (jong) volwassenen onder meer door (pastorale) begeleiding op zowel geestelijk als persoonlijk niveau. Dit wil de stichting doen door onder andere het aanbieden van (online)pastoraat.

 

Activiteiten

Website

Stichting Jongerenpastoraat Nederland biedt een website aan met informatie over diverse problematieken. Hier wordt een handreiking gedaan door meer informatie te bieden, advies te geven en zo nodig mensen door te verwijzen naar (zorg)instanties waar men terecht kan met hun problematieken. Naast de informatie die aangeboden word op de website, word er regelmatig een blog geschreven. Het webadres is: www.jongerenpastoraatnederland.nl of www.jopin.nl .

(Internet)Pastoraat

Naast de website is er de mogelijkheid om een (pastoraal)traject te volgen, met het doel om de jongeren vooruit te helpen. Dit wordt gedaan door middel van email contact. Wanneer er behoefte is naar één op één pastoraat dan bestaat er ook de mogelijkheid om dit te doen bij het adres van de stichting, jongere of andere locatie.

 

 

Verwachte activiteiten

Vlog/Webinars

Er wordt regelmatig een blog geschreven, deze zouden aangevuld kunnen worden met vlogs. Deze vlogs gaan over het onderwerp waar in de blog word geschreven.

Naast de vlogs wilt de stichting graag webinars geven. Een webinar is een seminar die je online achter de computer kunt volgen. Deze webinars zullen ongeveer per kwartaal worden gegeven, waarvoor men zich moet inschrijven. Op de datum en tijdstip dat de webinar start, ga je naar de link die je per email ontvangen heeft. Er word dan door de jongerenwerker over een onderwerp gesproken. Tijdens de webinar is er ruimte voor vragen en antwoorden. Deelname aan de webinar is gratis, maar er is tijdens de webinar gelegenheid om een donatie te doen.

 

Filmpjes

Er word op de website informatie aangeboden over verschillende problemen. Dit word uitgebreid door video's die gemaakt zullen worden door de stichting van professionals over verschillende problemen.