Houdt God echt van homoseksuele mensen?

We moeten met een nieuwe benadering van de "LGBTQ" Gemeenschap tegemoet komen. Christenen zeggen heel vaak: "God houdt van je!" Deze woorden worden op stickers, posters, en zelfs op daken afgedrukt en deze woorden zijn ook waar. "God is liefde" (1 Johannes 4:8) maar, hebben deze woorden ook betekenis? Ook als het gaat om mensen wiens levensstijl ons niet aanstaat?Iedere christen heeft weleens de volgende uitdrukking gehoord: ' God houdt van de zondaar, maar niet van de zonde. 'Natuurlijk vraagt dit om een reactie.

Lees meer »

Het leven is niet altijd een feestje! :-(

Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek. Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft. - Filippenzen 4:12,13

Lees meer »

Vernieuw mij

Schep, o God, een zuiver hart in mij, vernieuw mijn geest, maak mij standvastig, verban mij niet uit uw nabijheid, neem uw heilige Geest niet van mij weg. Red mij, geef mij de vreugde van vroeger, de kracht van een sterke geest. - Psalm 51:12-14

Lees meer »

In de woestijn

Gisteren was het Aswoensdag, wat het begin is van de 40 dagen tijd. 40 dagen vasten. In Mattheus (4:1-11) lezen we dat de Geest Jezus naar de woestijn leidde. Dit doet mij altijd denken aan de tijd dat Israël in de woestijn was. Het Bijbelboek waar we dan als eerste aan kunnen denken is het boek Numeri. Oorspronkelijk heet dit boek 'bemidbar'. Wat ook wel betekend: "in de woestijn".

Lees meer »

Aswoensdag; Bezinning, bekering en de liefde

Vandaag is het Aswoensdag. Wanneer je naar een viering bent gegaan dan zul je wel hebben gemerkt dat er op je voorhoofd een kruisje met as is getekend. Tegelijk is het vandaag ook een andere bijzondere dag namelijk 14 februari, ook wel Valentijnsdag. Prachtig dat deze twee dagen tegelijk vallen dit jaar. Beiden hebben enigszins met elkaar te maken en zouden als ware ieder een kant van een zelfde munt kunnen zijn.

Lees meer »

Wie ben ik? (2)

In mijn vorige blog had ik het over hoe wij onze identiteit laten afhangen van wie wij denken zelf te zijn en van anderen en wie wij in Christus mogen zijn. Dit kunnen allemaal onderdeel vormen van jouw identiteit. Vandaag wil ik hier verder op ingaan, maar dit vooral doen aan de hand van een metafoor.

Lees meer »

Wie ben ik? (1)

Wie ben ik eigenlijk?! Dat is een belangrijke vraag. Je hele leven is een zoektocht naar wie je bent. Gedurende je leven ben je bezig met het vormen, bijschaven en ontdekken van je identiteit. Dit doet iedereen, ik ook!

Lees meer »

Maak je niet druk!

Een tijd terug heb ik een blog geschreven over de drukte van iedere dag. Op dat moment ben ik stil gaan staan wat er eigenlijk allemaal in mij om gaat. En eigenlijk dacht ik dat het heel erg goed gaat.

Lees meer »

Waarom geloof ik?

De afgelopen week is mij gevraagd waarom ik geloof. Toen deze vraag werd gesteld had ik niet gelijk een antwoord, eigenlijk best een moeilijke vraag. Waarom zouden wij “moeten” geloven? Deze vraag heeft bij mij best veel losgemaakt en heb de afgelopen dagen zitten nadenken waarom ik geloof en heb een lijstje gemaakt die ik graag met jullie wil delen.

Lees meer »

Je bent geliefd

Vorige week had ik een gesprek met een jongedame die ergens mee worstelt. We zullen haar maar Esther noemen (niet haar echte naam). Ze heeft problemen op haar stage. Het is een nieuwe stage van Esther en de begeleider had allemaal verwachtingen van haar. Nu zorgde al deze “hoge” verwachtingen bij Esther dat zij aan haar ging twijfelen. Kan ik dit wel? Ik heb meer tijd nodig? Dit zorgde voor een kloof tussen Esther en haar begeleider. Ze durfde geen contact meer met de begeleider op te nemen. Vanwege deze kloof van verwachtingen. Uiteindelijk kwam ze met dit probleem bij mij terecht.

Lees meer »

Druk, druk, druk!

Je moet studeren en na school direct door naar je werk, eenmaal avonds thuis gekomen plof je in bed neer. Ik denk dat iedereen deze drukte wel herkend. We moeten tegenwoordig zoveel dingen, werk, studie, en soms ook dingen met gezin, familie en vrienden. Ook ik merk bij mijzelf dat ik het druk heb, soms zit ik er letterlijk doorheen. Ik voel dan aan mijn lichaam dat ik niet door kan gaan en dat die gaat protesteren. Maar ik moet eigenlijk ook zoveel, en al deze dingen die ik doe vind ik belangrijk. Ik vind het belangrijk om dingen te doen voor de stichting, familie/gezin, vrienden, studie, etc. Dus er is geen tijd om stil te zitten. Wanneer ik hierop terug kijk dan merk ik dat ik al deze dingen wel belangrijk en zijn de dingen die ik wil doen goed. Maar tegelijk heb ik geleerd dat ik ook aan andere dingen moet denken die ik met jullie wil delen.

Lees meer »