Help ik twijfel!

Iedereen heeft weleens dit probleem! De ene keer weet je zeker welke kant je op moet, de andere keer zit je maar te piekeren. Zo ook in het geloof. Er zijn soms momenten dat je hem, Jezus, helemaal kwijt bent. Dan ga je gewoon je eigen gang en trek je helemaal niks van hem aan. Het is alsof hij niet voor je bestaat. Op dat moment ben je te druk met jezelf, je eigen problemen en eigen ding. Je sluit jezelf af voor hem en leeft alsof hij er nooit geweest was. Eigenlijk wel merkwaardig die perioden zonder God. Soms heb je het gevoel dat je terug moet, maar doe je dat niet. Heb je eigenlijk wel genoeg geloof? Want wat is dat nu eigenlijk? Geloof?

Lees meer »

#VoelJijJeOokWelEens ...?

#VoelJijJeOokWelEens ...? Is een jongerenplatform in wording. Jongeren krijgen de ruimte om hun verhaal te delen. Dit kan heel uiteenlopend zijn. Maar zeker de moeite waard om te volgen op social media: Youtube: Project VoeljijjeookweleensInstagram: @voeljijjeookweleensFacebook: Voeljijjeookweleens

Lees meer »

Op stap met Jezus

Op stap met Jezus klinkt heel gewoon, eigenlijk bijna oneerbiedig. Alsof jij bepaald wanneer je afspreekt en gaat wandelen. Wanneer je stil staat dat Jezus Heer is van Hemel en aarde dan lijkt dit haast ongekend.

Lees meer »

Ik voel me alleen, gek hé?!

Ken je dat gevoel dat je het idee hebt dat je er alleen voor staat. Het gevoel hebben dat je alleen bent en geen vrienden hebt! Het is helemaal niet erg dat je soms deze gevoelens hebt. Met name in een tijd waarin contact maken met anderen moeilijker is dan anders. Sinds 2019 is er een website die zich richt op eenzaamheid bij jongeren. Je kunt er ook handige tips vinden en natuurlijk staan ze voor je klaar om je er persoonlijk mee te helpen.

Lees meer »

Even een pauze

Hallo allemaal!Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is er al tijdje niks meer gepost.Vorig jaar liep alles voorspoedig totdat er wat problemen ontstonden in mijn privé leven. Mijn vrouw is ziek thuis komen te zitten en dit zorgde voor veel druk en nam veel tijd in beslag. Hierdoor heb ik de gesprekken die ik met mensen had wel vervolgt, maar weinig tijd en aandacht besteed aan de website. Inmiddels is het wat rustiger, hierdoor kan ik dit weer rustig oppakken. De aankomende tijd zal ik daarom de website weer aanpakken en zullen er wat veranderingen plaats vinden. Ik wil iedereen bedanken die ons in deze moeilijke tijd heeft gesteund. Vriendelijke groet,Kasper

Lees meer »

Houdt God echt van homoseksuele mensen?

We moeten met een nieuwe benadering van de "LGBTQ" Gemeenschap tegemoet komen. Christenen zeggen heel vaak: "God houdt van je!" Deze woorden worden op stickers, posters, en zelfs op daken afgedrukt en deze woorden zijn ook waar. "God is liefde" (1 Johannes 4:8) maar, hebben deze woorden ook betekenis? Ook als het gaat om mensen wiens levensstijl ons niet aanstaat?Iedere christen heeft weleens de volgende uitdrukking gehoord: ' God houdt van de zondaar, maar niet van de zonde. 'Natuurlijk vraagt dit om een reactie.

Lees meer »

Het leven is niet altijd een feestje! :-(

Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek. Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft. - Filippenzen 4:12,13

Lees meer »

Vernieuw mij

Schep, o God, een zuiver hart in mij, vernieuw mijn geest, maak mij standvastig, verban mij niet uit uw nabijheid, neem uw heilige Geest niet van mij weg. Red mij, geef mij de vreugde van vroeger, de kracht van een sterke geest. - Psalm 51:12-14

Lees meer »

In de woestijn

Gisteren was het Aswoensdag, wat het begin is van de 40 dagen tijd. 40 dagen vasten. In Mattheus (4:1-11) lezen we dat de Geest Jezus naar de woestijn leidde. Dit doet mij altijd denken aan de tijd dat Israël in de woestijn was. Het Bijbelboek waar we dan als eerste aan kunnen denken is het boek Numeri. Oorspronkelijk heet dit boek 'bemidbar'. Wat ook wel betekend: "in de woestijn".

Lees meer »

Aswoensdag; Bezinning, bekering en de liefde

Vandaag is het Aswoensdag. Wanneer je naar een viering bent gegaan dan zul je wel hebben gemerkt dat er op je voorhoofd een kruisje met as is getekend. Tegelijk is het vandaag ook een andere bijzondere dag namelijk 14 februari, ook wel Valentijnsdag. Prachtig dat deze twee dagen tegelijk vallen dit jaar. Beiden hebben enigszins met elkaar te maken en zouden als ware ieder een kant van een zelfde munt kunnen zijn.

Lees meer »