Voor kerken en organisaties

JopiN biedt verschillende diensten aan kerken en organisaties. Deze diensten gaan van workshops en lezingen tot visie-trajecten en brainstormsessies.

 

Workshop: Wie zijn die jongeren?
Jongeren kunnen zich niet altijd vinden in de kerkelijke cultuur. Zij voelen over het algemeen een andere binding met de kerk en het geloof dan hun ouders. Dit kan tot een kloof van onbegrip leiden. In deze workshop zal stil worden gestaan bij de geloofsbeleving van jongeren, en handvatten geboden worden om deze generatie op het spoor te komen en bij de kerk te betrekken.

Geleide brainstorm: Waarom zijn wij kerk?
In één avond zal er rond de tafel gezeten worden om te zoeken naar de kernwaarden en verlangens van de kerk.Wie zijn wij als gemeenschap, en wat mogen wij betekenen voor de buitenwereld.

 

Basiscursus pastoraat
Niet iedere gemeente heeft de mogelijkheid om gemeenteleden op te leiden tot pastoraal werkers. In vijf avonden doorlopen wij de basis van het pastoraat. Er zal aandacht worden besteedt over verschillende pastorale thema's (zelfbeeld, mensbeeld, gevoelens, schuld, bevrijding, etc), Bijbelse beelden en metaforen, het model van priester, profeet, koning.

 

Op maat gemaakt programma
Naast de standaarddiensten verzorgt JopiN ook andere diensten zoals vieringen, workshops en lezingen. Daarnaast is in overleg een op maat gemaakt programma te realiseren.

Ik ben ook te bereiken via WhatsApp. Wil je even overleggen wat de mogelijkheden zijn druk dan links op het icoontje om via Whatsapp een bericht te sturen.

Contact opnemen