Persoonlijk traject

Jongerenpastoraatnederland.nl biedt gratis pastoraat aan. Deze pastoraat is bedoeld voor jongeren en (jong)volwassenen. Ongeacht je achtergrond en is geheel kosteloos.

Wat is pastoraat?

Pastorale zorg betekent dat een pastoraal werker je een helpende hand biedt als je je in een moeilijke situatie bevindt of worstelt met belangrijke levens- of geloofsvragen. Dit gebeurd in het licht van het evangelie van Jezus Christus. Samen wordt er gezocht naar een weg om verder te komen. Het is belangrijk om God erbij te betrekken omdat God weet wat er in je leven speelt, hij weet als geen ander wat er in je leven speelt en wat jij nodig hebt.

Het pastoraat wat via jongerenpastoraat geboden wordt gaat vooral via de e-mail en is daarom een vorm van 'internet pastoraat'. Deze vorm van pastoraat heeft een aantal voordelen:

  • Het is laagdrempelig
  • Je kunt het aanvragen op een moment dat het jou het beste uitkomt
  • Je bent niet verplicht om een traject volledig af te werken


Verder mogelijkheden

In de eerste instantie is jongerenpastoraatnederland.nl bedoeld voor pastoraat via het internet. Maar heb je behoefte om het traject op een andere manier vorm te geven, dan zijn er ook andere mogelijkheden zoals telefonisch, via Whatsapp of er kan een afspraak gemaakt worden.

Spreekt dit je aan? Lees dan eens rustig deze site door. Heb je vragen neem dan contact met ons op via het contact formulier.
Wil je een pastorale traject beginnen dan kun je je aanmelden door op de onderstaande button te drukken: