Op stap met Jezus

Gepubliceerd op 27 februari 2021 om 12:00

Op stap met Jezus klinkt heel gewoon, eigenlijk bijna oneerbiedig. Alsof jij bepaald wanneer je afspreekt en gaat wandelen. Wanneer je stil staat dat Jezus Heer is van Hemel en aarde dan lijkt dit haast ongekend.

 

Hij is heel veel meer en veel groter dan wij ooit kunnen beseffen of bevatten. Hoe haal je het in je hoofd dus om met hem op één weg te begeven? Je kunt hem eigenlijk beter op een afstand houden, want je kent jezelf maar al te goed. 
Ik zou het zelf eigenlijk ook niet aandurven om hem uit te nodigen voor zo'n wandeling als ik niet zeker wist dat hij het zelf ook zou willen. Jezus wilt het allerliefst dat jij je leven met hem deelt. Ja! dat jij zijn leven met hem deelt. Hij wilt graag dat je iedere dag met hem wandelt en spreekt over alles wat je belangrijk vindt. Hij wil dat je hem tijdens het wandelen steeds beter leert kennen: hoeveel hij van je houdt, wat hij voor je kan doen en al heeft gedaan.
Jezus nodigt je uit om hem te volgen, met hem te wandelen en je leven met hem te delen. Het is niet iets om naar te kijken, maar heel praktisch, je gaat samen op weg, het is een "way of life".

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.