Jongeren die samenkomen?

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 11:55

Jongeren die samenkomen, kan dat nog? Ik kan je zeggen dat het soms heel moeilijk kan zijn voor "gelovige" jongeren om leeftijdsgenoten te vinden.

Omdat het zo lastig is om dit te vinden, leek mij het nuttig om op deze website ook wat linken te delen zodat je wat meer wegwijs wordt. Waarschijnlijk ben ik niet volledig, dus wanneer je dit toevallig leest en je kunt het aanvullen dan kun je altijd hieronder reageren.

Ik ben zelf betrokken bij een Taize "jongeren" gemeenschap in Amsterdam. Deze houden iedere maand een gemeenschappelijke viering, hiernaast hebt ze ook diverse andere activiteiten voor de gemeenschap.
www.taizeinamsterdam.nl

Woon je niet in de buurt van Amsterdam en vind je Taize vieringen wel heel mooi, dan is er misschien ook een viering bij jouw in de buurt. Op deze website vind je een overzicht van deze vieringen:
www.taizeinutrecht.nl


Vanuit de Rooms-Katholieke Kerk worden er ook diverse activiteiten ondernomen voor jongeren, een overzicht kun je vinden op de website www.jongekerk.nl 

Vanuit de Protestantse kerk in Nederland worden er ook diverse activiteiten ondernomen voor jongeren. Alleen heb ik geen website kunnen vinden die al deze activiteiten op een rijtje zet. Veel van het jongerenwerk in de PKN wordt georganiseerd door JOP.

Dus mocht je aanvulling hebben, of vragen dan zie ik graag je reactie hieronder!

Groet,

Kasper <><