Bijbels dagboek 2018 Uitgeverij Vuurbaak

Gepubliceerd op 15 september 2017 om 13:14

Vandaag zijn dagboeken van uitgeverij Vuurbaak binnengekomen voor de mensen die deze hebben aangevraagd bij het crowdfunden. Voor de insiders onder ons, ik heb zelf een aantal stukjes geschreven in dit boek. Ik zal één van deze stukjes delen om een impressie te geven.

 

29 oktober 2018

Lezen: 2 Petrus 3:14-15

"Leer mij uw wil te volbrengen, U bent mijn God" - Psalm 143:10a

 

Vol verwachting
Door de hele geschiedenis heen is de dag van de wederkomst van Christus altijd een belangrijk punt van aandacht geweest. Er zijn door talloze mensen verschillende pogingen gedaan om zijn wederkomst te berekenen. Andere gaven de hoop dat die dag ooit nog komt op. Wij leren in deze brief dat het streven naar een heilig leven een goede manier is om uit te zien naar de wederkomst. Petrus moedigt ons aan om zo te leven dat we smetteloos, onberispelijk en in vrede door Jezus worden aangetroffen wanneer Hij komt. Het laat ons zien dat een levende getuigenis van Jezus zijn, iets proactiefs is. Anderzijds liet Jezus ook dingen gebeuren. In het lijden was Jezus het offerlam en niet een toevallig slachtoffer.
Wanneer we kijken in de Bijbel over de laatste dagen dan zullen we zien dat het een donker scenario is. In al het geweld en onheil dat zal komen en dat leidt naar het oordeel van vuur over deze aarde, hebben wij de opdracht gekregen om heilig te zijn en vol vrede. Dat vraagt actie van ons, want zo vol vrede en genade zijn wij vaak niet. Maar we mogen weten dat de Heer geduld met ons heeft en dat het nooit te laat is om te beginnen met het actief volgen van Jezus.

Gebed: Bid om wijsheid om nu al elke dag ons leven heilig en vol vrede te leven.

Groeten,

Kasper <><

Het dagboek is hier te bestellen: https://www.vuurbaak.nl/nl/product/9789055605248/bijbels-dagboek-2018-standaard-formaat-.html