Jezus is een geweldige gids (2)

Gepubliceerd op 23 november 2016 om 09:53

Jezus is een betrouwbare gids zoals ik al eerder aangaf kan hij alles en weet hij alles, dat is geweldig!
Maar Jezus is eigenlijk ook meer: hij is gericht op het beste voor jou.


Hij is vol liefde. Misschien kun jij jezelf afvragen waarom Jezus steeds terug ging naar zijn leerlingen, denk maar aan die donkere nacht. Waarschijnlijk zal dit niet zijn omdat ze hem zo goed navolgde, en altijd voor Jezus klaarstonden. Eigenlijk begrepen zijn leerlingen niet zoveel van wat hij wilde. Er hoefde maar iets te gebeuren en ze waren bang (bijvoorbeeld toen het ging stormen). We kunnen daarom ook de momenten dat ze Jezus echt vertrouwde misschien maar op 1 hand tellen. Maar voor de keren dat ze hem niet begrepen en hem niet vertrouwde heb je wel twee of drie handen nodig.
Wat kunnen we hieruit concluderen? Jezus zijn liefde is niet gebaseerd op de toewijding van de leerlingen, van jouw of mij. Gelukkig niet, zou je kunnen zijn. Want voor deze oneindig grote liefde van Jezus is maar 1 reden te bedenken, dat is dat Jezus zelf liefde is. Wat Jezus wil, is ons redden. Hij wilt een relatie met ons aangaan. Daarom zoekt hij ons op, ook wanneer wij hem achteloos voorbijgaan, hem in het gezicht voorliegen, of hem uitlachen met onze vrienden.
Dit is het wonder van Gods liefde. Hij wilt ons iedere dag laten merken dat hij echt van ons houdt en er altijd voor ons is, elke stap op die weg. Zo vult hij ons leven met zijn liefde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.