Het draait allemaal om mijzelf

Gepubliceerd op 17 december 2016 om 08:30

Ik was in het verleden bijna op het verkeerde pad geraakt. Ik trok niet veel aan van anderen, maar vooral niet van God. Ik ging het liefst mijn eigen weg en koos oplossingen die mij het beste uitkwamen en waar ik alleen het meeste aan had.

Hoe zal ik het zeggen: ja, dit ging vaak ten koste van anderen. Maar toentertijd kon mij dat niet veel schelen. Ik deed toch waar ik zin had en waar ik alleen baad bij had. Je hebt nu zo'n beetje een idee hoe ik vroeger was en waar ik mij bezig mee hield. Er was geen ruimte voor een figuur zoals Jezus. Dat kwam even mij even niet uit. Als ik al dingen deed, ja dan paste dat gewoon net goed bij wat Jezus vertelde, maarja daar trok ik me niet veel van aan.
Maar was ik tevreden over mijzelf en over mijn leven? Nee, allerminst. Ik was helemaal niet tevreden over mijn leven en was niet blij hoe ik anderen misbruikte voor mijzelf. Want uiteindelijk gebruikte ik alles en iedereen voor mijn eigen ego, het draaide allemaal om mijzelf.  Anderen kwamen alleen in beeld wanneer ik iets aan ze had. Ze zeggen wel: "relaties zijn belangrijk." Ik deed weleens dingen voor anderen, maar uiteindelijk alleen om er zelf beter van te worden.
In mijn leven ben ik wonder boven wonder uiteindelijk toch nog beland bij Jezus. Ik was er zelf niet op uit en had het misschien ook niet verdiend. Ik had in de wereld die alleen om mijzelf draaide eigenlijk iets anders verdiend. Voor mijn gevoel moest ik betalen voor alle fouten die ik tot dan heb gemaakt. Hoe kon ik alles goedmaken? Dat leek onmogelijk! Ik dacht er is maar één uitweg: de dood. Het was in mijn beleving misschien wel iets wat ik zou verdienen.
Maar kennelijk gebeurde er iets bijzonders. Op dat moment dat ik tot aan de grond zat en eigenlijk geen hoop meer had, was ik juist dichter bij hem dan dat ik ooit was geweest. Juist toen het donker in mijn leven was, toen werd het opeens licht. Ik zag hem, ik hoorde zijn liefdevolle woorden.  Ik hoorde hoe anderen hem bespotte en hem afdeden als waardeloos. Op dat moment brak bij mij het licht door: als er een redding was uit het leven dat ik nu leef, dan was dat bij hem.
Maar ik vroeg Jezus: "Jezus denkt u aan mij?" Ik durfde eigenlijk niet meer dan dat te vragen, want waar had ik eigenlijk recht op? Eigenlijk op niets, ik heb al die tijd egoïstisch geleefd en heb al die tijd anderen misbruikt. Ik kreeg haast geen tijd om over deze dingen na te denken, Jezus antwoordde direct: "vandaag  zul je nog met mij in het paradijs zijn."
Hoeveel dingen ik ook verkeerd heb gedaan, ik mag erop vertrouwen dat Jezus hoe dan ook altijd met open armen op mij zit te wachten. Ik mag vandaag nog bij hem zijn, rust vinden bij hem, vertroosting vinden en een nieuwe weg inslaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Jimmy
7 jaar geleden

Mooi!