Druk, druk, druk!

Gepubliceerd op 20 februari 2017 om 09:00

Je moet studeren en na school direct door naar je werk, eenmaal avonds thuis gekomen plof je in bed neer. Ik denk dat iedereen deze drukte wel herkend. We moeten tegenwoordig zoveel dingen, werk, studie, en soms ook dingen met gezin, familie en vrienden. Ook ik merk bij mijzelf dat ik het druk heb, soms zit ik er letterlijk doorheen. Ik voel dan aan mijn lichaam dat ik niet door kan gaan en dat die gaat protesteren. Maar ik moet eigenlijk ook zoveel, en al deze dingen die ik doe vind ik belangrijk. Ik vind het belangrijk om dingen te doen voor de stichting, familie/gezin, vrienden, studie, etc. Dus er is geen tijd om stil te zitten. Wanneer ik hierop terug kijk dan merk ik dat ik al deze dingen wel belangrijk en zijn de dingen die ik wil doen goed. Maar tegelijk heb ik geleerd dat ik ook aan andere dingen moet denken die ik met jullie wil delen.

“Stille” tijd met God

In de Bijbel lezen we dat we bij Jezus mogen rusten. Jezus zegt: “kom naar mij, jullie die vermoeid zijn” (Mattheus 11:28). In deze tijd van drukte is het soms moeilijk om naar Jezus toe te komen. We zijn te druk met van alles, maar richten ons niet altijd op hetgeen wat eigenlijk echt toe doet. Ook ik merk dit bij mijzelf, ik was te druk met van alles, dat ik eigenlijk het belangrijkste vergat, namelijk: tijd nemen voor God. Ik heb de afgelopen tijd weer opnieuw mogen ontdekken wie Jezus voor mij is en wat hij voor mij betekend. Dat ik soms alles even mag neerleggen om stille tijd te nemen met God. De Bijbel openslaan en in stilte in gebed in gesprek mag zijn met Hem.

Tijd voor jezelf


Dit sluit eigenlijk bij het voorgaande aan. Ik was zo vaak druk met heel wat dingen dat dit de rust bij mij wegnam. Natuurlijk zullen er altijd dingen zijn die nu eenmaal moeten gebeuren. Maar het is net zo belangrijk dat je tijd neemt voor jezelf. Het is belangrijk dat je bewust bent dat niet alles moet. Deze bewustwording is voor mij heel belangrijk, voor mij was het als een soort bevrijding. Ik heb namelijk de neiging om alles tegelijk te willen doen en daarmee te veel op mijn vork neem. Door dingen meer op een ontspannen manier te doen krijg ik meer rust. En door momenten te nemen voor God en mijzelf kan ik mij opladen zodat het mij allemaal niet teveel word.

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe deze dingen bij jouw binnenkomen? Misschien vind je het wel moeilijk om aan jezelf te denken en tijd te nemen voor tijd met God? Maar het kan ook zo zijn dat jij zoveel dingen moet net als ik?
Ik kan je dan zeggen dat het wel belangrijk is om al deze dingen te overwegen, vind je dit moeilijk en heb je behoefte om dit samen met iemand te bespreken. Je kunt altijd met ons contact opnemen. Lees hier voor meer.

 

Groetjes,

 

Kasper <><

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.