Waarom geloof ik?

Gepubliceerd op 1 mei 2017 om 15:00

De afgelopen week is mij gevraagd waarom ik geloof. Toen deze vraag werd gesteld had ik niet gelijk een antwoord, eigenlijk best een moeilijke vraag. Waarom zouden wij “moeten” geloven? Deze vraag heeft bij mij best veel losgemaakt en heb de afgelopen dagen zitten nadenken waarom ik geloof en heb een lijstje gemaakt die ik graag met jullie wil delen.

  1. Om steun en bevestiging te vinden.
  2. Het idee dat er een God is die groter is dan ik en alles heeft doen laten ontstaan trekt mij heel erg.
  3. Bepaalde dingen in het geloof raken mij. Denk maar aan Jezus die zichzelf aan het kruis geeft voor zijn vrienden.
  4. Om samen met anderen mijn ervaringen te delen.
  5. Door het geloof in God leer ik steeds meer van mijzelf ontdekken.
  6. In mijn contact met anderen herken ik iets van mijzelf maar zie ik ook iets van God.
  7. Ik geloof in een God die mij accepteert zoals ik ben, ik hoef bij Hem mijzelf niet te bewijzen.
  8. Het geloof roept op om lief te hebben en troost te bieden. Niet alleen naar anderen en jezelf, maar ook richting de wereld als geheel. Samen met God gaan we de wereld mooier maken.
  9. Het geloof laat mij zien waar ik vandaan kom en geeft perspectief voor de toekomst.
  10. Ik vind het leuk om mijn vrije tijd met geloof te vullen (soort van hobby).

Dit zijn punten waarom ik geloof, ik ben eigenlijk benieuwd waarom jullie geloven!

Reageer hieronder en deel dit bericht.

Reactie plaatsen

Reacties

Jimmy
7 jaar geleden

Mooie redenen, ik heb altijd geloofd. Ik heb altijd geweten dat er een God is. En ik heb altijd Jezus aanvaard. Ik deed dat al als kind. Ik ben nooit tot geloof gekomen, ik heb het altijd gehad. Ik heb dus niet echt redenen om te geloven. Als ik niet zou geloven dan zou ik eerst moeten denken dat God niet bestaat, en ik weet dat Hij bestaat. Misschien is dat de reden van mijn geloof, weten dat Hij bestaat en weten dat Jezus Zijn zoon is en onze Heer. Ik heb er nooit echt voor gekozen, ik heb ook nooit overtuigd moeten worden. Ik heb dus niet echt een reden om te geloven enkel dan dat als ik zou niet geloven ik tegen mezelf zou liegen want God bestaat. Ik hoop dat het niet te ingewikkeld is, sorry... kan het niet beter uitleggen.

Kasper
7 jaar geleden

Hallo Jimmy,

Geweldig dat jij dit geloof in Jezus altijd zo hebt beleefd! Als ik het goed begrijp dan geloof jij vooral omdat je Hem zo in je leven ervaart? Hierdoor weet jij zeker dat hij er is, dat is mooi om te horen!

Gr. Kasper (beheer)

Jimmy
7 jaar geleden

Ik weet dat gewoon, ik heb geen tekenen nodig ofzo, ik weet dat Hij bestaat. Ik heb al ervaringen gehad maar ik had deze niet nodig om te geloven maar om te geloven dat God ook bij mij is. IK wist dat hij bestond maar omdat ik een zondaar ben besef ik niet altijd dat Hij ook bij mij is.