Maak je niet druk!

Gepubliceerd op 20 juni 2017 om 09:59

Een tijd terug heb ik een blog geschreven over de drukte van iedere dag. Op dat moment ben ik stil gaan staan wat er eigenlijk allemaal in mij om gaat. En eigenlijk dacht ik dat het heel erg goed gaat.

Ik merkt dat ik eigenlijk de afgelopen weken een terugval heb gekregen, waarin ik weinig energie heb en mij overvraagt en overwerkt voel. Eigenlijk is dit heel erg confronterend, ik had dit niet verwacht. Door deze drukte ben ik opnieuw naar mijn leven gaan kijken: Wat zorgt nu voor al die drukt? Wat kan ik hier aan doen? en hoe kan ik eigenlijk meer rust pakken? In al deze vragen was ik heel erg bezig met het proces, ik was alleen maar aan het kijken naar de omstandigheden. Ik maakte mij over allemaal omstandigheden druk. Maar ik kwam er niet uit. Ik ben dit vervolgens in gebed bij God gaan brengen. Dezelfde dag deed ik mijn Bijbel open en de volgende bijbelpassage die ik ooit heb onderstreept las ik: "Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren."(Filippenzen 4:6-7 - NBV).
Ik was zo op mijzelf gericht dat ik vergeten ben dat er zoveel andere dingen zijn in mijn leven. En eigenlijk in al mijn zorgen vergeet ik God te danken voor alles wat Hij mij iedere dag geeft.

Het was voor mij dus een les om God te danken ook al heb ik zorgen en tegenslagen. Ik vind het soms heel moeilijk om op God te vertrouwen en hem te danken wanneer ik met allemaal zorgen zit. Toch is het belangrijk om hetgeen wat in je hart leeft met God te delen, en stil te staan bij alles wat Hij je iedere dag opnieuw geeft.

Dit was eigenlijk alles wat ik met jullie wilde delen, ik hoop dat je er iets aan hebt. Maar misschien is er iets in jouw leven waar je mee zit en je graag daarover zou willen spreken? Ik wil je dan laten weten dat we dan voor je klaar staan om naar jouw verhaal te luisteren en mee te denken.
Lees hier meer!


 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jimmy
7 jaar geleden

Ik heb veel aan deze post, ik praat nog met christenen en die ervaren de vrede ook niet, ik wil, vroeg me altijd af of ik wel goed bezig was want ze maakte zich zorgen over zonden enzo en ik ervaar meestal vrede. Maar nu weer ik hoe dat komt want die dingen die je aanhaalt doe ik. Ik ga deze passage ook delen met iemand die ze op deze moment goed kan gebruiken! Bedankt voor je blog Kasper! Het soms wat rustiger aan doen kan ook helpen ;)

E
7 jaar geleden

Ja GOD zal je niet boven je kunnen belasten, alleen mensen doen werken in eigen kracht zonder dat ze vragen aan GOD is dit wat u wil en hem niet er niet bij betrekken.
Dit is onder anderen de oorzaak van overwerktheid.
En het op je zelf gericht zijn is doe je het voor GOD of uit een gevoel van dat je het voor je zelf doet en je omgeving om er een fijn gevoel van te hebben dat waar je mee bezig bent.
Als je in GODs koninkrijk werkt zal hij je belasten wat je aan kunt.
Iedereen GODS rijken zegen toegewenst!!!!

Kasper
7 jaar geleden

Inderdaad, natuurlijk zal God ons niet meer belasten dan wij aan kunnen. Het is natuurlijk ook weer zo dat God ons een vrije wil heeft gegeven en ons vrij laat om te veel te willen doen. In sommige gevallen kan iemand dan teveel naar zich toe trekken. Maar uiteindelijk is het ook belangrijk dat God in al onze bezigheden een plek hoort te krijgen. Ook wanneer we zorgen hebben kunnen we dit gewoon bij God brengen en Hem vragen wat we nodig hebben. Het is daarom zo belangrijk om je zorgen in gebed bij God te brengen.