Het leven is niet altijd een feestje! :-(

Gepubliceerd op 4 maart 2018 om 08:39

Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek. Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft.
- Filippenzen 4:12,13

 

Het lijkt soms alsof de één alle nare dingen op z'n bordje krijgt, terwijl de ander het alleen maar voor de wind lijkt te gaan.
Dit voelt waarschijnlijk niet helemaal eerlijk. Maar het leven is eigenlijk ook niet eerlijk. Het leven is wisselvallig en niet iedere dag een feest. Het ene moment gaat het goed met je en plotseling het andere moment gaat het stormen. Mensen die alleen op hun eigen kracht vertrouwen zullen dan heel snel merken dat het heel moeilijk is om stand te houden wanneer je alleen op jezelf vertrouwt. Ze worden negatief, depressief, en soms zelfs ziek. In Jesaja 40 staat een prachtige tekst: "Maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht." In momenten dat ik tegenslagen krijg dan heeft het mij geholpen om te vertrouwen dat God mij zal helpen en Hij mijn rots in de branding is. Zo is hij dus ook voor jou. Hij is trouw en liefdevol en hij heeft de wereld in zijn hand.


Op wie op wat stel jij je vertrouwen? Op welke momenten heb jij moeite om te vertrouwen op God? En wat deed dat met jou?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.