Houdt God echt van homoseksuele mensen?

Gepubliceerd op 29 juli 2018 om 15:25

We moeten met een nieuwe benadering van de "LGBTQ" Gemeenschap tegemoet komen. Christenen zeggen heel vaak: "God houdt van je!" Deze woorden worden op stickers, posters, en zelfs op daken afgedrukt en deze woorden zijn ook waar. "God is liefde" (1 Johannes 4:8) maar, hebben deze woorden ook betekenis? Ook als het gaat om mensen wiens levensstijl ons niet aanstaat?
Iedere christen heeft weleens de volgende uitdrukking gehoord: ' God houdt van de zondaar, maar niet van de zonde. '
Natuurlijk vraagt dit om een reactie.


LGBTQ wordt door de maatschappij als positief beschouwd, en staat voor een scala aan identiteiten. Ondanks dat de maatschappij hier positief tegenover staat wordt door veel gelovigen hier nog steeds een negatief label op geplakt. Maar wanneer God (vanuit de hemel) neerkijkt op deze mensen, zou hij dan anders naar deze groep mensen kijken?
Romeinen 3:23 vertelt ons ' allen hebben gezondigd en tekort van de glorie van God. ' Wij allen hebben een redder nodig. Het boek van Romeinen verklaart ook wie de naam van de God roept zal worden gered. Dit betekent dat God's liefde voor iedereen is, "homo" of "hetero" zijn hierbij geen issue.
Misschien wel één van de bekendste teksten die vrijwel iedereen kent is Johannes 3:16. Deze tekst vertelt ons over de grote liefde van God voor alle mensen. God gaf zijn Zoon voor iedereen. Hoewel wij soms vergeten te benadrukken dat Jezus niet kwam om de wereld, LGBTQ gemeenschap of welke gemeenschap veroordelen, maar om het te bewaren! Jezus veroordeelde nooit iemand toen hij hier op aarde was. Hij was bevriend met zondaars (inclusief prostituees) en toen hij een vrouw bij een put sprak die meerdere keren gehuwd was, veroordeelde hij ook haar niet. In plaats daarvan bood hij haar levend water aan.
Vandaag de dag wilt Jezus ons nog steeds dit water aan bieden. Ongeacht wie je bent, alle mensen. Hij wil niet dat we worden tegengehouden door onze aardse strijd. Hij maakt ons vrij, zodat wij in vrijheid kunnen wandelen. Ook wanneer wij gevangen zijn door drugs, alcohol, hokken, pornografie, seksuele verslaving of andere problemen. Zonde is zonde en kan worden overwonnen. Heteroseksuele zonde is niet beter dan homoseksuele zonde. Het schept dezelfde barrière tussen God en man/vrouw.
God houdt dus echt van homoseksuele mensen. God kijkt maar hun hart en wil ook heel graag een relatie met hen hebben.
Iedereen heeft dingen in zijn leven waar hij of zij tegenaan loopt. Maar God wilt graag met ons samen deze weg bewandelen.
In de Bijbel maakt Paulus in 1 Korintiërs 6:9-11 geen onderscheid tussen mensen van verschillende seksuele geaardheid. Alle zijn even verloren, maar alles kan ook worden getransformeerd.
Dus, ja "God houdt van de zondaar, maar haat de zonde" klopt, maar is waarschijnlijk niet de beste reactie wanneer je een hand wilt uitreiken naar LGBTQ gemeenschap.
Een andere aanpak zou effectiever kunnen zijn. Misschien... "God haat vooroordelen, maar hij houdt van rechtvaardigheid." Er is geen plaats voor homofobie in het christendom, maar er moet voldoende ruimte zijn voor mensen om goddelijke rechtvaardiging te ontvangen-de verwijdering van alle schuld en de straf van de zonde... "dan is het net alsof ik nooit heb gezondigd." Deze vrijheid is voor iedereen.
Onze oude gewaad wordt afgedaan en wij krijgen een nieuwe kleed om. Dit is wie wij allemaal in Christus mogen zijn en wat wij mogen ontvangen wanneer wij in Hem zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.