Je bent geliefd

Vorige week had ik een gesprek met een jongedame die ergens mee worstelt. We zullen haar maar Esther noemen (niet haar echte naam). Ze heeft problemen op haar stage. Het is een nieuwe stage van Esther en de begeleider had allemaal verwachtingen van haar. Nu zorgde al deze “hoge” verwachtingen bij Esther dat zij aan haar ging twijfelen. Kan ik dit wel? Ik heb meer tijd nodig? Dit zorgde voor een kloof tussen Esther en haar begeleider. Ze durfde geen contact meer met de begeleider op te nemen. Vanwege deze kloof van verwachtingen. Uiteindelijk kwam ze met dit probleem bij mij terecht.

Lees meer »

Druk, druk, druk!

Je moet studeren en na school direct door naar je werk, eenmaal avonds thuis gekomen plof je in bed neer. Ik denk dat iedereen deze drukte wel herkend. We moeten tegenwoordig zoveel dingen, werk, studie, en soms ook dingen met gezin, familie en vrienden. Ook ik merk bij mijzelf dat ik het druk heb, soms zit ik er letterlijk doorheen. Ik voel dan aan mijn lichaam dat ik niet door kan gaan en dat die gaat protesteren. Maar ik moet eigenlijk ook zoveel, en al deze dingen die ik doe vind ik belangrijk. Ik vind het belangrijk om dingen te doen voor de stichting, familie/gezin, vrienden, studie, etc. Dus er is geen tijd om stil te zitten. Wanneer ik hierop terug kijk dan merk ik dat ik al deze dingen wel belangrijk en zijn de dingen die ik wil doen goed. Maar tegelijk heb ik geleerd dat ik ook aan andere dingen moet denken die ik met jullie wil delen.

Lees meer »

Uit de kast komen!

Afgelopen week raakte ik met een student aan de praat die uit de kast is gekomen. Hij vertelde mij dat hij sommige periodes in zijn leven als heel eenzaam en heel alleen heeft ervaren. Vooral de tijd voordat hij ervoor uitkwam.

Lees meer »

Een belangrijke uitdaging!

Het is nu alweer een maand geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Het is 2017, een nieuwe jaar met nieuwe kansen. In mijn laatste blog deelde ik iets uit mijn verleden. Ik wilde een aantal dingen uit mijn leven met jullie delen. In deze blog wil ik terug kijken naar iets waar ik het afgelopen jaar heel hard aan heb gewerkt.

Lees meer »

Het draait allemaal om mijzelf

Ik was in het verleden bijna op het verkeerde pad geraakt. Ik trok niet veel aan van anderen, maar vooral niet van God. Ik ging het liefst mijn eigen weg en koos oplossingen die mij het beste uitkwamen en waar ik alleen het meeste aan had.

Lees meer »

Wat een baaldag!

Afgelopen week had ik zo’n dag dat ik opstond en gewoon het gevoel had van ‘ik heb totaal er nu al geen zin meer in’. Heel soms heb ik wel van dit soort dagen. Misschien dat jij dit ook wel bij jezelf herkend?

Lees meer »

Relatiehobbels

Ruzie met je ouders omdat je graag met je vrienden wilt stappen; je ouders die weer eens een klusje vragen wat net even niet uitkomt. Je kent het wel conflicten en ruzies. Iedereen heeft die weleens.

Lees meer »

Muren bouwen en afbreken

Ik ben laatst door een vriend gekwetst. Eigenlijk zit ik sinds dat gebeurde met heel wat vragen. Eigenlijk wil ik die persoon gewoon op zijn nummertje zetten, maar tegelijk wil ik ook die persoon ontlopen of meer afstand van nemen. Ik wil namelijk niet nog eens gekwetst worden. In zo'n situatie doe ik meestal het laatste, ik ontloop mensen. En jij? Hoe reageer jij als iemand je kwetst of pijn heeft gedaan?

Lees meer »